Vánoční svátky v Chorvatsku – kdo to kdy slyšel, v zimě v Chorvatsku :-/

V letošním roce nastala v mém životě spousta netradičních situací a proto jsem se rozhodl jej také netradičně zakončit. Letošní svátky a Silvestra strávím v Chorvatsku. Zprvu mi to připadlo jako trochu ujeté, jezdit v zimě do Chorvatska, protože je to pro spoustu našinců jednoznačně letní plážová a dovolenková destinace, ale vzhledem k tomu, že tam letos pojedu už po páté, nikterak atipické mi to už ani nepřijde.

Navíc, když jsem se o tom zmínil několika kamarádům a známým, docela je to podle reakcí překvapilo a vyptávali se mě na spoustu podrobností, jak že to v tom Chorvatsku vlastně v zimě chodí, kolik je tam lidí, jak se tam žije, nakupuje, bydlí a jaké je tam počasí. To mě utvrdilo to v přesvědčení, že je to dobrý nápad a že musím všem po příjezdu nebo i v průběhu pobytu referovat. Navíc to nebude moje první návštěva Chorvatska v zimě, protože už tento rok jsem tam strávil 3 týdny na přelomu února a března.

A proto vzhůru na cestu, je to přece jen tisíc kilometrů, takže pokud pojedu autem cesta na den, pokud letadlem z Prahy na 4-5 hodin včetně cesty Split-Makarska hromadnou dopravou, protože právě Makarska je mou sváteční plážovou destinací.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>