Další splněný životní cíl – třídit odpady z domácnosti aneb je to výhoda a ne pro smích ! :-/

Separace domovního odpadu je dneska a denně přetřásané téma. Řadím se osobně k zastáncům třídění v domácnosti, protože:
– PET flašky se dají dále použít
– víčka od PET flašek odkládáme stranou a sbíráme u nás v knihovně do připravených kontejnerů, kdo netuší proč, ať se tam zajde podívat, je to pro dobrou věc :-)
– kelímky od yojurtů a ostatních potravin opláchneme a dáme také do kontejneru s PET flaškami
– papír vozíme známým na podpal do kamen
– alobal, hliníkové folie (víčka od yogurtů) a hliníkové krabičky od jídla sbíráme a vozíme při cestě do kovošrotu. Věřte nebo ne, běžná rodina nastřádá za tři měsíce tolik hliníku, že za něj dostaneme 300Kč !! Musíte si však vytrpět podlé poznámky ve výkupně, že „Zda ve Vám to vyplatí“. Ale dobré tři stovky :-)
– plechovky od potravin, rybiček a podobně také sbíráme, výdělek neni nic závratného, ale pokud ho vracíte zároveň s hliníkem do kovošrotu, připočtěte si za tři měsíce sbírání průměrně dalších 70Kč
– ostatní odpad (většinou zbydou pouze plastové sáčky od svačiny a z obchoďáku)
– BIO odpad dáváme do kompostéru na zahradě, který máme bezplatně pronajatý od obce a vytváříme si super kompost díky kterému nám roste zahrádka.
Jo abych nezapomněl, do BIO odpadu nepatří slupky od citrusů! Obsahují látky (…i šelak), které by v kompostu být neměly.
A proč to všechno píšu? V IKEA mají super kontejnery pro třídění odpadu v domácnosti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>