Další splněný životní sen – svítím si doma zadarmo !

Celé hodiny Vám večer co večer a noc co noc svítí několik žárovek nad hlavou a konzumují energii, za kterou platíte každý měsíc dodavateli elektrické energie vaše vydělané peníze! Takže věřím, že večer strávený nad Vaší oblíbenou knížkou, pod svítící lampičkou bez nutnosti zaplatit tuto energii, Vás jistě potěší…..

Znáte tuto situaci….v naší rodině je hodně dítek, které po sobě nechávala ve všech místnostech stále rozsvíceno. Nejdříve jsem přemýšlel, jak zajistit, aby se osvětlení samo zhasínalo po určité době. Pokus o vyřešení situace pomocí čidel pohybu se ovšem po čase ukázalo jako nepraktické, protože když obyvatel místnosti bezhybně prováděl nějakou činnost, třeba již zmiňované čtení knížky, osvětlení po čase samovolně shaslo při nejnapínavější části příběhu. Následně jsem zkoušel využít světelných závor ve dveřích. Tím jsem zjišťoval, zda někdo místnost opustí a osvětlení automaticky vypnul. Ale přesvědčte děti, aby místnost opouštěly po jednom a neběhaly pořád tam a zpět …… a pak mě napadla ta spásná myšlenka. Proč energií šetřit, když ji nemusím platit VůBEC !!!

Koupil jsem malý solární panel a zapojil jej přes výrobcem doporučený regulátor na baterii. Na zkoušku jsem připojil osvětlení schodiště u nás v domě. Systém pracoval automaticky bez obsluhy a nepřetržitě ve dne i v noci osvětloval schodiště. Je to výborná věc, především pro děti, které si mnohdy na schodišti v noci vůbec nerozsvítily a pokoušely se ho sejít po tmě. Na točitém schodišti je to jistě velmi ryskantní počin. Nyní však scházejí bezpečně s osvětlením, které svítí bez jakéhokoliv nároku na platbu za spotřebovanou energii….. A nyní si představte, že se takto bez nároku na platbu za spotřebovanou elektrickou energii rozsvítí celý Vás dům…….

Osobně tento systém používám již třetím rokem. Připojil jsem celý náš dům….. osvětlení kuchyně, obývacího pokoje, koupelny, ale také lampičky u pracovních stolů, nad postýlkami dětí i na WC…..v zahradě. A vše svítí, díky tomuto systému, bez nároku na placenou elektrickou energii.

Pokud Vás zaujalo toto řešení, koukněte na stránky Světlozdarma.cz, kde najdete bližší informace k tomuto projektu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>